اگر نمای ساختمان با حداقل 60 درصد شیشه پوشانده شود به این نما نمای شیشه ای گفته می شود. در این مقاله به معرفی انواع نمای شیشه ای ساختمان مدرن و بدون فریم می پردازیم و سپس به نکات امنیتی نمای شیشه ای و نحوه اجرای این نما و طراحی می پردازیم. نمای شیشه ای ساختمان را با هم می خوانیم:
نمای شیشه ای بسیاری از صداهای محیط را ایزوله و کنترل می کند و در رنگ ها و مدل های بسیار متنوعی موجود است. بهتر است بدانید که در مقایسه با نمای شیشه ای با سایر نمای ساختمان ها، نمای شیشه ای نسبت به سایر مصالح ساختمانی مواد افزودنی کمتری دارد.
در واقع نمای شیشه ای یکی از نماهای مدرنی است که امروزه برای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد که بیشتر در ساختمان های اداری و تجاری استفاده می شود و کمتر در نمای مسکونی استفاده می شود و در صورت استفاده در نماهای مسکونی می توان آن را با نماهای سنگ یا ترموود ترکیب کرد. علاوه بر زیبایی که به همراه دارد، اطراف ساختمان نیز پوشیده شده است. به دلیل استفاده از این نوع نما، شیشه و آلومینیوم نیز ویژگی های خاص خود را دارند. استفاده از نماهای شیشه ای مدرن این امکان را برای ساکنین فراهم کرده است تا از حداکثر نور و نور روز بهره مند شوند.
علاوه بر این مزیت دیگر استفاده از نماهای شیشه ای مدرن این است که به افزایش ایمنی ساختمان کمک می کند و ساختمان دارای عایق صوتی نیز می باشد. تنوع رنگ و محافظت از اشعه ماوراء بنفش خورشید و استفاده از انرژی خورشیدی از دیگر مزایای نماهای شیشه ای مدرن است. استفاده از نماهای شیشه ای با رنگ های مات و آینه ای نیز به لیست نماهای شیشه ای محبوب این روزها اضافه شده است.
انواع نمای شیشه ای ساختمان ها و مزایا و معایب هر کدام
با استفاده گسترده از شیشه های انعکاسی امروزه استفاده از این نوع شیشه در نمای ساختمان های مرتفع و برج ها رواج زیادی پیدا کرده است و همانطور که اشاره کردیم استفاده از نماهای شیشه ای در کنار زیبایی ظاهری حداکثر امکان را می دهد. همچنین نور روز و نور خورشید را تامین می کند. در زیر به انواع نماهای شیشه ای مدرن و مزایای آنها می پردازیم.
نمای شیشه ای بدون قاب
طراحی نمای شیشه ای ساختمان از نوع فریم لس می باشد که سطح نمای نمای شیشه ای فریم لس با پروفیل های فلزی پوشانده شده و سپس قاب نما داخل این توری ها قرار می گیرد. نماهای شیشه ای فریم لس دارای لاستیک های مخفی برای آب بندی و آب بندی هستند که به راحتی می توان شیشه ها را به فریم ها متصل کرد. این قاب ها نیز در رنگ های متنوعی عرضه می شوند. علاوه بر این، این نوع نمای شیشه ای مدرن یک تصویر شیشه ای بدون وقفه از محل کار و محوطه ساختمان ایجاد می کند.
نحوه اجرای نمای شیشه ای فریم لس به این صورت است که شیشه ها را با فاصله کمی از یکدیگر و بدون هیچ عنصر اضافی در سیستم فریم لس قرار داده و با چسب سیلیکونی آب بندی کنید. طراحی نمای شیشه ای ساختمان از این سیستم بالاترین سطح شیشه را به نما می آورد و نما یکپارچه تر به نظر می رسد.
یکی از کاربردهای نمای شیشه ای فریم لس، نمای شیشه ای ویلا می باشد. از مزایای نمای شیشه ای فریم لس می توان به ظرافت قاب نگهدارنده شیشه از بیرون، امکان استفاده از بازشوهای مخفی در نما، نصب آسان شیشه و تعویض آسان شیشه، عدم انتقال تنش های ناشی از شیشه اشاره کرد. از ساختار اصلی می توان به این نکته اشاره کرد که هر قاب به طور مستقل در برابر زلزله عمل می کند و می توان از رنگ های مختلف در نما استفاده کرد.
نمای کراتین وال
نمای کراتین وال با استفاده از پروفیل های آلومینیومی ترکیبی از نماهای مدرن است. ضخامت های شیشه دوجداره بین 18 تا 40 میلی متر را می توان بر روی نمای نمای ساختمان نصب کرد.
یکی از مزایا و معایب این نوع شیشه جلو این است که برف پاک کن ها با یک تکیه گاه هوایی بزرگ می توانند آزادانه در جلوی ساختمان و در حیاط جلویی حرکت کنند. اگر کلاف یا کلاف ندارید می توانید از یک جفت کلاف شیشه ای پهن یا نازک استفاده کنید، از انواع کلاف ها استفاده کنید، از کلاف های آلومینیومی کامل استفاده کنید، از کلاف های رنگی استفاده نکنید و از این نوع در جلو استفاده نکنید.
نحوه ساخت نما شیشه جلو در نماهای شیشه ای از نوع مدرن می توان پروفیل آلومینیومی عمودی قبل از مولیون، براکت و غلتک مخصوص یا فنر در ساختمان ساخت و به پروفیل ترنسوم چسباند. در ضمن پروفیل های دیک کمتر از درخت خاص هستند وقتی به نمای جلوی ویلا نگاه می کنید در نمای ویلا هیچ شیشه ای وجود ندارد.
نمای شیشه عنکبوتی
در طرح شیشه ساختمان شیشه لمینت از نوع اسپایدر حاوی دو لایه فلوت شیشه ای سکوریت استاندارد 6 میلی متری و بر روی یک لایه تالک 1/52 میلی متری و بین دو شیشه سکوریت قرار گرفته است.
شیشه اسپایدر در مغازه ها و نماهای تجاری کاربرد فراوانی دارد و با رشد نماهای شیشه ای مدرن در ساختمان سازی، شیشه اسپایدر کمترین استفاده از فریم و فلز و بالاترین سطح ایمنی را دارد.
نمای شیشه ای اسپایدر به گونه ای ساخته شده است که قطعاتی مانند چنگک دانه ای از یین دارند. ستون ها و تمامی قسمت ها در شیشه اسپایدر نمایان است که زیبایی زیبایی به این نوع شیشه های مدرن می بخشد و از این رو در طراحی پنجره های ویلا از شیشه اسپایدر نیز استفاده می شود.
نحوه ساخت نمای شیشه ای اسپایدر، ستون ها را می توان شیشه ای نیز ساخت و این طرح به استفاده از شفاف ترین و بیشتر شیشه ها در نمای ساختمان کمک شایانی می کند، به خصوص نوع مدرن نمای شیشه ای. با عینک های بزرگ در فروشگاه ها و مراکز خرید استفاده می شود.
نمای شیشه ای بالکن
نمای شیشه ای ساختمان در بالکن با استفاده از یک دیوار شفاف و یک سری پانل های شیشه ای که با ریل باز و بسته می شوند طراحی شده است. نمای شیشه ای بالکن باید شیشه ای بادوام باشد تا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف روز و شب مقاومت کند. علاوه بر این نمای شیشه ای بالکن باید در برابر برخورد با اجسام و تغییرات ناگهانی دمای هوا مقاوم باشد به همین دلیل از شیشه آکات سکوریت در این نوع نمای شیشه ای مدرن استفاده می شود.
نحوه ساخت نمای شیشه ای بالکن در دو حالت اسکلت دار و بدون قاب انجام می شود و این بستگی به موقعیت بالکن و نظر مشتری دارد. علاوه بر این طراحی نمای شیشه ای در بالکن های ساختمان با دو سیستم لولایی و کشویی انجام می شود و در نتیجه باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و افزایش ایمنی ساختمان می شود.
نکات ایمنی نماهای شیشهای و هزینه اجرای آنها
زمانی که نمای یک ساختمان دارای پوششی با حداقل 60 درصد از شیشه باشد، در این صورت این نما را نمای شیشهای می گویند و در اجرای نمای شیشهای باید به نکات زیر توجه کرد:
- برای نمای شیشهای، از شیشههای معمولی استفاده نمیشود زیرا این نوع نماها از نظر ایمنی خطرناک هستند چرا که در هنگام شکستن به قطعات ریز و درشتی خرد شده و احتمال پرتاب شدن شیشه و آسیب دیدن افراد وجود دارد.
- شیشه از نوع سکوریت بر عکس شیشه معمولی با این که در موقع شکستن به قطعات ریز تبدیل میشود ولی پخش نشده و از نظر ایمنی به مراتب بهتر از شیشه معمولی عمل میکند.
- در شیشه از نوع لمینت هم این نوع شیشه مانند شیشه ماشین بر اثر ضربه به شیشه خرد و پراکنده نخواهد شد چرا که در لا به لای شیشه لمینت از یک چسب مخصوص استفاده میشود.
- به همین دلایل هم برای طراحی نمای شیشهای ساختمان، استفاده از شیشه لمینت میتواند بهترین گزینه باشد.
اما در ارتباط با قیمت نمای شیشهای باید گفت که قیمت نمای شیشه ای در مدل های مختلف متفاوت است. برای مثال درنمای شیشهای اسپایدر، قیمت این مدل نمای شیشهای بر اساس اندازه و متر مربع آن است.
علاوه بر این عواملی مانند ارتفاع ساختمان، نوع شیشه اسپایدر و قطعه نگهدرانده شیشه و کیفیت ابزار درتعیین قیمت نمای اسپایدر نقش تعیین کنندهای را دارند.برای مثال از لحاظ قطعات نگهدارنده، در نمای اسپایدر، فین گلس از دیگر قطعات نمای شیشهای اسپایدرمانند استیل و کابلی گرانتر است.
در انواع دیگر نماهای شیشهای مانند نمای شیشهای فریم لس، مساحت سطحی که باید نما شود، ناحیه و شهر مورد استفاده و شرکتی که سازنده نمای شیشهای فریم لس بوده نیز اهمیت دارد.
در مجموع مواردی مانند نوع و کیفیت شیشه (تک جداره و دوجداره)، سکوریت یا لمینت بودن شیشه ها، تعداد شیشه نوع نمای شیشه ای (کرتین وال، فریم لس و…)، مساحت و ابعاد شیشهها (ارتفاع و عرض نمای شیشهای) و ضخامت آنها و کیفیت یراق آلات به کار رفته و از همه مهم تر کیفیت محصول و نام کشور سازنده در قیمت نمای شیشه ای تاثیرگذار است.